Site menu
Our poll
Ce Server Doresti Sa Facem!!!!
Total of answers: 37
Wednesday, 2024-07-03, 11:59 PM
Welcome Guest

Rezervatii naturale - Counter strike

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Rezervatii naturale
[McV]HbKGmDate: Monday, 2009-04-13, 8:58 PM | Message # 1
Sincer dar cateodata prea sincer=))
Group: Administrators
Messages: 71
Awards: 1
Reputation: 0
Status: Offline
Parcul de agrement de la Comanesti
Parcul de pe fostul Domeniu Ghica - Comanesti este un parc de agrement care detine specii decorative foarte rare: paltinul de camp, molidul japonez, chiparosul de Sawara, platinul argintiu, artarul de Pensilvania.

Parcul dentrologic Haghiac
Parc dendrologic-Haghiac situat pe valea Doftanei la 13 km nord-vest de Tg. Ocna si 3 km vest de Doftana, este o rezervatie forestiera ce cuprinde numeroase specii de plante, in special arbori: pinul Oriental, originar din China, Coreea sau Japonia (intalnit foarte rar in Europa).

Parcul dentrologic Hemeiusi
Parcul dendrologic Hemeiusi, situat la nord de Bacau are o suprafata de 47,5 ha. Aici cresc peste 500 specii de plante lemnoase, dintre care 370 exotice.

Poiana Sarariei
Poiana Sarariei este o rezervatie botanica, situata langa Targu Ocna.

Rezervatia complexa Nemira
"Plaiurile si stancariile Nemirei" (pe culmea principala a Muntelui Nemira) constituie o rezervatie naturala complexa, constituita dintr-o portiune de teren unde cresc specii rare ca floarea de colt, pinul oriental si arboretul de tisa. Varful Nemira atinge o inaltime de 1648 m. Tot aici se mai gasesc doua lacuri mici de baraj natural numite Baltile Nemirei. In padurile de molid, in jurul izvoarelor, se intalnesc specii ca: Saxyfraga Cymbalaria, Goodiera repens, Taxus Bacata, iar pe stincariile Nemirei cresc: Leonto podium alpinum, Centaures Kotschyana, Sedum caeea, Draba carinthiasca etc.

Rezervatia forestiera de pe Paraul Alb
Rezervatia forestiera de pe Paraul Alb (afluent al Asaului), este reprezentata de un arboret vechi, format din pin silvestru, molid, brad, fag.

Rezervatia naturala de la Darmanesti
Rezervatia naturala de la Darmanesti este situata la o altitudine de 600-700 m pe un versant, acoperind o suprafata de 3 ha. Este formata dintr-o padure de tisa. Cele cateva sute de arbori de tisa au inaltimea de 6-7 metri.
Slanic Moldova
Amplasata intr-o frumoasa depresiune din Carpatii Rasariteni, la 18 km sud-vest de Targu- Ocna, pe valea Slanicului, la o altitudine de 530 m, statiunea balneoclimaterica Slanic- Moldova este apreciata atat pe plan intern cat si international. Datorita celor 21 de izvoare de ape minerale (descoperite in 1800), renumite pentru calitatile lor terapeutice, dar si cadrului natural montan in care se afla, aceasta statiune reprezinta un important centru turistic.

Stejarul din Borzesti
Este un arbore secular, ocrotit prin lege, in jurul caruia exista legende ce duc pana in vremea lui Stefan cel Mare.

Targu Ocna
Statiunea Targu Ocna este asezata in lunca Trotusului, la o altitudine de 208 m. Are o clima moderata, intre cea specifica zonei de dealuri si de munti mijlocii. Statiunea se afla la 14 km de municipiul Onesti si dispune de 7 izvoare folosite in tratarea bolilor reumatismale.


Mai bine taci decat sa zici o prostie!!!http://onesti.ucoz.org/
 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Tag Board
Login form
Search
Site friends
  • Create your own site
  • Statistics