Site menu
Our poll
Ce Server Doresti Sa Facem!!!!
Total of answers: 37
Saturday, 2024-06-29, 7:34 PM
Welcome Guest

Poveste de „şapcă roşie” - Counter strike

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Poveste de „şapcă roşie”
[McV]HbKGmDate: Tuesday, 2009-04-14, 11:15 AM | Message # 1
Sincer dar cateodata prea sincer=))
Group: Administrators
Messages: 71
Awards: 1
Reputation: 0
Status: Offline
„Cine e nea Titi? Cum cine...? Cine n-a auzit măcar o dată de nea Titi? Ăla n-are cultură generală... de «U»-ist”, e răspunsul ce te lovește dacă îndrăznești să ceri peluzei „şepcilor roşii” detalii despre... Valer Bondor, un bătrânel de 78 de ani pe care toată suflarea „U”-istă îl respectă cu sfinţenie. Doar e nea Titi!

S-a îndrăgostit de „U” la 11 ani

Vasile Bondor e un personaj de legendă pentru istoria modernă a Universităţii. Un „U”-ist convins, care a trăit pe viu mai toate performanţele „şepcilor” din ultimii 67 de ani. „Primul meci pe care l-am văzut a fost «U» Cluj - Carmen, în 1942. A fost perioada în care echipa s-a mutat la Sibiu pentru a continua să joace în campionatul României. Aveam 11 ani când unchiul meu m-a dus la meci. A fost prima mea clipă de dragoste faţă de echipa asta. De atunci sunt nedespărţit de «U»”, rememorează Nea Titi.

A fost impresar şi consilier sportiv

Nu a jucat niciodată fotbal de performanţă, deşi celebra poreclă i se trage din meciurile încinse în curtea şcolii. „Era un atacant la Dinamo, Titi Popescu. Colegii spuneau că joc ca el şi mi-au spus Titi încă din liceu. De atunci m-am ales cu porecla aceasta”, şi-a reamintit cel care se poate lăuda că le-a făcut pe toate la U Cluj. Este omul care a dovedit că de la suporter la impresar, consilier sportiv şi apoi îngrijitor de stadion, ceea ce face acum pe Moina, nu este decât un pas. „Am fost lăcătuş la Unirea. După program veneam să urmăresc antrenamentele. Era plăcerea mea. În galerie nu înjura nimeni atunci. Puteam merge cu soţia şi copiii la meci. Acum e harababură”, povesteşte nea Titi, care s-a implicat apoi tot mai mult în viaţa echipei clujene. „În 1972 le-am spus celor de la club că am văzut doi jucători foarte buni la Lugoj. Mi-au spus că dacă îi conving să vină, ei sunt de acord. Aşa i-am adus pe Luchescu şi Sorin Bagiu la «U»”, spune Valer Bondor.

13 ani de voluntariat la „U”

Nea Titi s-a pensionat în 1989. A fost momentul în care şi-a împlinit visul de o viaţă, cel de a lucra la Universitatea. „Am mers şi le-am spus că vreau să lucrez ca voluntar la club. Aşa am rămas până în urmă cu şapte ani, când Sorin Bagiu m-a angajat cu jumătate de normă”, povesteşte cel care a fost sfătuitorul de taină al tehnicienilor care s-au perindat prin curtea lui „U”. „Eu spun mereu ce gândesc, chiar dacă îi supăr pe unii. Mihali spunea că mă pricep mai bine la fotbal ca mulţi alţii. Falub mă întreba şi el cum văd meciul din etapa următoare. Cel mai mult mi-a plăcut însă Ion Marin, care îi spunea secundului că n-are nicio treabă în comparaţie cu mine”, se laudă nea Titi.

E decis să se lase

Nea Titi nu are nicio problemă să analizeze şi ultimele evenimente de la „U”. Ştie şi motivele care au dus la demiterea lui Mihali. „A greşit când a blocat salariile jucătorilor”, spune cu convingere cel care este cunoscut de toate fostele glorii ale Universităţii şi nu numai. „Sunt prieten cu Tim Câmpeanu, Moguţ, Szabo, Felician Mureşan. Când sunt responsabil cu copiii de mingi stau şi pe banca de rezerve. Mă ştiu şi observatorii”, se laudă cel care se va retrage în această vară. „Nu mai rezist. Nu mai merge. Dacă nu fac pauză, obosesc foarte repede. Mi-a fost de-ajuns. Sper ca «U» să aibă parte doar de oameni care vin aici cu sufletul, cum am fost eu”, încheie nea Titi.

78 de ani are nea Titi, iar cea mai mare parte dintre ei și i-a petrecut alături de Universitatea Cluj


Mai bine taci decat sa zici o prostie!!!http://onesti.ucoz.org/
 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Tag Board
Login form
Search
Site friends
  • Create your own site
  • Statistics