Site menu
Our poll
Ce Server Doresti Sa Facem!!!!
Total of answers: 37
Saturday, 2024-06-29, 7:49 PM
Welcome Guest

Hotelul trotus - Counter strike

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Hotelul trotus
[McV]HbKGmDate: Tuesday, 2009-04-14, 10:47 AM | Message # 1
Sincer dar cateodata prea sincer=))
Group: Administrators
Messages: 71
Awards: 1
Reputation: 0
Status: Offline
La poalele Carpatilor Moldovei, in bazinul inferior al raului Trotus, se intinde Depresiunea Tazlau - Casin, sau Depresiunea Onestilor. an partea sudica a depresiunii, la o altitudine de 200 de metri, la punctul de intretaiere a vailor Casinului, Oituzului si Tazlaului cu Trotusul si la intretaierea a doua drumuri comerciale Adjud - Ghimes si Bacau - Oituz - Brasov, se afla asezat orasul Onesti. Coordonatele geografice ale municipiului Onesti sunt: 260, 47’ longitudine estica si 460, 13’ latitudine nordica.

Altitudinea cea mai coborata, de 180 m, se inregistreaza in partea de sud – est a orasului, pe valea Trotusului, iar cea mai ridicata de 240 m, in sud-vest, la poalele dealului Cuciur.

Raul Trotus are o lungime de 162 km si izvoraste din muntii Ciucului, la cativa kilometri de localitatea Fagetel. Are un debit anual de 28 m3/sec, latimea apei atingand limita maxima de 70 m, iar largimea albiei 350 m. an dreptul municipiului Onesti, primeste pe partea stanga, ca afluent, Tazlaul, iar in partea dreapta raul Oituz si raul Casin.

Onestiul este inconjurat de coline domoale, acoperite de paduri de fag si stejar, din mijlocul carora se ridica singura inaltime mai proeminenta, dealul Perchiului.
Onestiul si asezarile din jurul lui au fost in primul rand, asezari cu caracter agricol, fiind mult timp in stapanirea diferitilor feudali locali, sau veniti din alta parte. Unii dintre domnitorii Moldovei, Alexandru cel Bun, Bogdan al II-lea, Stefan cel Mare, Gheorghe Stefan, au fost stapanii pamanturilor de pe vaile celor patru rauri si numele lor le gasim mentionate in documentele vremii.

Dupa traditie, Borzestiul este locul de nastere al lui Stefan cel Mare.

Prin asezarea lor geografica si rezerva de osteni credinciosi, aceste locuri au avut o importanta pozitie strategica pentru domnii Moldovei.

Trecatorile de pe vaile Oituz, Uz si Trotus au functionat ca punti de legatura intre cele doua versante ale Carpatilor, avand un important rol militar si comercial.

Trecatoarea Oituz situata intre culmile sudice ale muntilor Nemira si cele nordice ale muntilor Vrancei, cu altitudinea de 863 m, face legatura intre depresiunea Onestilor si depresiunea Barsei.

Onestiul era pe vremuri loc de popas pentru oierii vranceni, munteni si transilvaneni, coborati cu turmele din muntii si plaiurile invecinate, in drumul lor spre iernat, ce ajungea pana in Dobrogea. Bogatiile naturale au dus la dezvoltarea economica a acestor locuri, incepand mai ales cu sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX. Peisajul muntos, imbracat cu paduri de stejar, fag si brad, dealurile acoperite cu livezi de pomi si vita de vie, pajistile si pasunile verzi, lanurile cu cereale, luncile raurilor, dau o priveliste


Mai bine taci decat sa zici o prostie!!!http://onesti.ucoz.org/
 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Tag Board
Login form
Search
Site friends
  • Create your own site
  • Statistics