Site menu
Our poll
Ce Server Doresti Sa Facem!!!!
Total of answers: 37
Saturday, 2024-07-06, 1:11 PM
Welcome Guest

Manastiri Istorice - Counter strike

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Manastiri Istorice
[McV]HbKGmDate: Monday, 2009-04-13, 8:57 PM | Message # 1
Sincer dar cateodata prea sincer=))
Group: Administrators
Messages: 71
Awards: 1
Reputation: 0
Status: Offline
Manastirea Casin
Situata la 16 km de Onesti, aceasta a fost ridicata in 1655 de voievodul Gheorghe Stefan. Planul bisericii, arhitectura fatadelor, dimensiunile sale sunt identice cu cele ale bisericii Golia din Iasi, dar formele sunt simplificate. Biserica era inconjurata de case domnesti si de un zid de piatra inalt si puternic cu turnuri ca de cetate, fiind conceputa ca loc de aparare. In urma marelui cutremur din 1805, fiind grav avariata, manastirea a fost reparata de egumenul grec Ierotei, iar intre 1836-1839 de egumenul Isaaia din Constantinopol. www.manastireacasin.ro

Manastirea Cioplani
Manastirea Ciolpani este o ctitorie realizata in stilul manastirilor din nordul Moldovei (secolul al XII-lea).

Manastirea Rachitoasa
A fost inaltata la 1697 de Ilie Enache-Tifescu ("Frige-vaca"), mare spatar. Biserica a fost refacuta in 1739 de egumenul Daniil. A mai fost reparata in 1836 de egumenul Iacov. Manastirea a fost inchinata manastirii Vatoped de la Muntele Athos (Grecia).

Manastirea Raducanu
Manastirea Raducanu din Tg. Ocna a fost construita de catre Radu Racovita (1664). Biserica impresioneaza prin sculptura si pictura de mare valoare artistica. Aici se afla mormantul lui Costache Negri (1812-1876), mare carturar si revolutionar patriot.

Manastirea Runc
Manastirea Runc este ctitoria a lui Stefan cel Mare care a ridicat-o in urma victoriei asupra lui Petru Aron, in anul 1457, cand s-a urcat pe tronul Moldovei.

Manastirea Tazlau
Aceasta manastire, denumita si biserica "Nasterea Maicii Domnului", a fost construita de Stefan cel Mare, intre anii 1496-1497. Turla pastreaza baza stelara, specifica acestei epoci, cu unele modificari in partea superioara. Sculptura aparte sporeste valoarea artistica a monumentului. O piesa remarcabila este usa de la intrarea in pronaos, scluptata in lemn de arin la sfarsitul secolului al XVI-lea de catre "Cozma maistru" (inscriptie datata din 1596). Panoul central este lucrat foarte frumos in stilul gotic flamboyant. In partea superioara, intr-un chenar tot de origine gotica, este sculptata stema Moldovei.


Mai bine taci decat sa zici o prostie!!!http://onesti.ucoz.org/
 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Tag Board
Login form
Search
Site friends
  • Create your own site
  • Statistics