Site menu
Our poll
Ce Server Doresti Sa Facem!!!!
Total of answers: 37
Saturday, 2024-07-06, 1:30 PM
Welcome Guest

Bisericile onesti - Counter strike

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Bisericile onesti
[McV]HbKGmDate: Monday, 2009-04-13, 8:55 PM | Message # 1
Sincer dar cateodata prea sincer=))
Group: Administrators
Messages: 71
Awards: 1
Reputation: 0
Status: Offline
Biserica din Borzesti (wiki)
In 1494, Stefan cel Mare a ridicat o biserica impreuna cu fiul sau, Alexandru-Voda - Biserica din Borzesti. Biserica are ferestre mari la pronaos, realizate in stil gotic, doua bolti construite pe sistemul de arcuri si pandantive ce caracterizeaza stilul moldovenesc, dar nu are turla. Inainte de a ajunge la biserica, ne intampina o cladire care adaposteste un muzeu de arta bisericeasca, valoros mai ales prin faptul ca aici sunt expuse obiecte provenind din secolul al XIV-lea pana in secolul al XIX-lea.

Biserica romano-catolica Sf. Fecioara
Aceasta biserica este cel mai vechi lacas de cult din Bacau. A fost construita inca din veacul al XV-lea de doamna Margareta, una din sotiile lui Alexandru cel Bun. Biserica nu se mai pastreaza. Catedrala care poate fi vazuta astazi, a fost inaltata intre 1841 si 1846. Intrarea sa este vegheata de doua statui reprezentanu-l pe Sf. Francisc de Assisi si pe Sf. Iosif cu pruncul Iisus in brate. Cei doi sunt patronii Provinciei Franciscane Moldova.

Biserica si Curtea Domneasca
Biserica Precista a fost zidita la 1491 de Alexandru-Voda - fiul si coregentul lui Stefan cel Mare - care isi stabilise resedinta la Bacau. Biserica, din caramida aparenta, este tipica pentru seria ctitoriilor domnesti din aceasta epoca. Lacasul a fost reparat de domnitorul Vasile Lupu (1641), care a inchinat-o apoi, ctitoriei sale de la Iasi, Manastirea Trei Ierarhi. In incinta manastirii se pastreaza si ruinele unui palat domnesc (1481) in care Alexandru-Voda a locuit.


Mai bine taci decat sa zici o prostie!!!http://onesti.ucoz.org/
 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Tag Board
Login form
Search
Site friends
  • Create your own site
  • Statistics